Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Μέχρι και πέντε χρόνια φυλακή για τους επτά με τον αλβανικό αετό

Μέχρι και πέντε χρόνια φυλακή για τους επτά με τον αλβανικό αετό
Στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμφθηκαν με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, οι επτά νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής, που πλέον είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.
Οι επτά νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο Μεσολογγίου, πιθανότατα με κινητό που πέρασαν λαθραία μέσα, φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, δηλαδή το κατεξοχήν σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτικού, επεκτατικού μεγαλοϊδεατισμού.
Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες δεν έχουν ορκιστεί ακόμη, είναι προγραμματισμένο για τις 2 Φεβρουαρίου, όμως εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 4.
Πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος, η όποια προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.
Σε κάθε περίπτωση οι επτά νεοσύλλεκτοι, οι οποίοι δεν έχουν ορκιστεί, δεν τους έχουν ανατεθεί ειδικότητες και δεν έχουν πάρει μεταθέσεις, θα υπηρετήσουν σε διαφορετικά στρατόπεδα, ώστε αφενός να αποτραπεί η εκδήλωση παρόμοιων περιστατικών και αφετέρου να αποτραπεί η δημιουργία επικίνδυνων θυλάκων εντός Ελλάδας οι οποίοι θα προπαγάνδιζαν υπέρ απαράδεκτων εδαφικών διεκδικήσεων εκ μέρους της Αλβανίας.

http://www.tribune.gr/greece/news/article/323922/mechri-ke-pente-chronia-filaki-gia-tous-epta-ton-alvaniko-aeto.html