Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο -Τρεις νέες τουρκικές παραβιάσεις

Φωτογραφία: SOOC
Τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν την Δευτέρα από Τουρκικά μαχητικά.
Αμέσως ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν προκειμένου να οδηγήσουν εκτός ελληνικού εναέριου χώρου τα τουρκικά αεροσκάφη. Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και δεν είναι οι τρεις παραβιάσεις αλλά ούτε και οι υπερπτήσεις που συχνά πραγματοποιούν πάνω από ελληνικά νησιά, είναι το γεγονός πως υπήρξαν μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών τρεις εμπλοκές.
Ανησυχία προκαλεί το γογονός πως για να εξέλθουν οι Τούρκοι από τον ελληνικό εναέριο χώρο ανάγκασαν του λληνες πιλότους να επιιδοθούν σε σκληρα dogfights μαζί τους και μάλιστα και στα τρία περιστατικά.
Να σημειωθεί, ότι τα δύο τουρκικά μαχητικά, εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου, έχοντας και τα δύο οπλισμό στο εσωτερικό τους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Πηγή: Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο -Τρεις νέες τουρκικές παραβιάσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/314878/sklires-aeromahies-sto-aigaio-treis-nees-toyrkikes-paraviaseis#ixzz4WdCzzEyN