Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

ΙΜΙΑ: Πρόκληση απο τούρκους βατραχανθρώπους - Εκδιώχθηκαν απο το ΠΝ

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη - Θρασύτατη πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, φουσκωτά με τούρκους βατραχανθρώπους.
Όπως επιβεβαιώθηκε στο Onalert.gr από πηγές του ΓΕΕΘΑ, 2 φουσκωτά σκάφη τούρκων βατραχανθρώπων με τη συνοδεία μιας τορπιλακάτου του τουρκικού Ναυτικού, εντοπίστηκαν στις 11:00 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού.
ΙΜΙΑ: Ο Τούρκος Αρχηγός Χουλουσί Ακάρ επικεφαλής των κομάντος - ΒΙΝΤΕΟ
Τα τουρκικά σκάφη επισημάνθηκαν από την Κ/Φ ΚΡΑΤΑΙΟΣ (Ρ 269) του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προσέγγισε αμέσως τη Δυτική Ίμια προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική δραστηριότητα και αν χρειαστεί να επέμβει.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το ΓΕΕΘΑ, τα δύο φουσκωτά τα οποία εντοπίστηκαν πρόλαβαν να κάνουν μια απλή διέλευση από τα Ίμια και εν συνεχεία με την εμφάνιση στην περιοχή της Κανονιοφόρου «ΚΡΑΤΑΙΟΣ», έσπευσαν να απομακρυνθούν με ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Στο συμβάν έλαβε τέλος ουσιαστικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά ενώ το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα συμβάντα μέσα στα επόμενα 24ωρα.  

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχε πλήρης ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης πρόκλησης – κάτι που τελικά έγινε και ως εκ τούτου η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού απέτρεψε περεταίρω κλιμάκωση.http://www.onalert.gr/stories/imia-proklisi-apo-tourkous-batraxanthropous-ekdioxtikan-apo-to-pn/54112