Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Έκκληση σε Τουρκμένους Συρίας να συνταχθούν με τον τουρκικό στρατό

Με την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία άρχισε η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που στόχο έχει την εξάλειψη των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων των τζιχαντιστών του Daesh και την ένοπλη ομάδα YPG του κουρδικού κόμματος PYD, αναφέρει το τουρκικό ‘Haber 7’ και συνεχίζει:
 
Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού συνεχίζεται με πλήρη ταχύτητα. Μετά την πόλη Αλ Μπαμπ και την Αφρίν  ο στρατός θα κατευθυνθεί προς την πόλη Μανμπίτς για την εξάλειψη της τρομοκρατίας (βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο), αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται περισσότερα στρατεύματα προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις της «Ασπίδας του Ευφράτη».
Ο Μουσταφά Τσαχίτ, ηγέτης της ταξιαρχίας «Μουντασίρ Βιλλάχ», των Τουρκμένων της Συρίας, που συμπράττει, ήδη,  με τον τουρκικό στρατό, έκανε έκκληση  προς τη νεολαία των Τουρκμένων στη Συρία, μέσω ενός βίντεο που διοχετεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, να ενταχθούν κατά των τρομοκρατών στη βόρεια Συρία μαζί με τον τουρκικό στρατό.
Ο Τσαχίτ, ο οποίος έχει χάσει το ένα του χέρι στις μάχες κατά των  ισλαμιστών κάλεσε (εκ μέρους της Τουρκίας) να ενταχθούν οι νέοι Τουρκμένοι  στις δυνάμεις του τουρκικού στρατού.
«Όσοι δεν κοιμούνται ήσυχοι, να έρθουν να ενωθούν μαζί μας και με όλους τους αδελφούς μας,  καλούμε τους νέους από 18 έως 45 ετών να έρθουν να πολεμήσουμε για να καθαρίσουμε την πατρίδα μας από τους τρομοκράτες», είπε στο βίντεο.
 
--