Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Σκόπια: Επιτροπή θα εξετάσει τις δραστηριότητες του Σόρος στη χώρα

Η Πρωτοβουλία Πολιτών ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας οργάνωσης που θα επισημάνει και θα προειδοποιήσει για τις δραστηριότητες του «Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας» του Τζορτζ Σόρος στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.
 
Σύμφωνα με τον ιστορικό Νίκολα Σάρμποφ, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου, στόχος της οργάνωσης είναι η Διακοπή Λειτουργίας του Σόρος ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών, «για να απαλλαγούμε από το μονοπώλιο του Ιδρύματος της Ανοικτής Κοινωνίας’ που έγινε εμφανές τα τελευταία χρόνια.
«Είμαστε μάρτυρες του σφετερισμού του συνόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,  που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με οδηγίες υπέρ ενός πολιτικού κόμματος, μια τακτική που είναι απαράδεκτη και βρίσκεται έξω από τις αρχές οποιασδήποτε αστικής οργάνωσης.
Το Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας υπό την αιγίδα του Αμερικανού Τζορτζ Σόρος, βρίσκεται πίσω από όλες τις βίαιες διαδικασίες στη χώρα με τη χρηματοδότηση οργανώσεων του καθώς και ατόμων.
Το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνίας έχει δημιουργήσει ένα μονοπώλιο στον πολιτικό τομέα που δεν αφήνει  σε καμία άλλη οργάνωση να κινηθεί όταν δεν βρίσκεται σύμφωνη με την ιδεολογία του Σόρος.
Οι ΜΚΟ κινούνται πάνω από τον πλουραλισμό και καθορίζουν απολυταρχικά ένα σκοπό και για αυτόν τρέχουν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σέρμπο.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η οργάνωση που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ώθησε τη ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία στη χώρα και επιχειρεί με τα όργανά της να διαγράψει τις ταυτότητες ολόκληρων χωρών και λαών, προπαγανδίζοντας για ανοικτά ευρωπαϊκά σύνορα με τη Μέση Ανατολή, ιδεολογία που έρχεται ως μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της κρατικής υπόστασης.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σβετίν Τσιλιμάνοφ,, που έλαβε μέρος στη συνέντευξη Τύπου «Το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας συντονίζει τις δράσεις του με το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,αλλά και με εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας της χώρας και επηρεάζει τις σχέσεις της με άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς».
Ο δημοσιογράφος Νέναντ Μιρτσέφσκι είπε ότι κύριος στόχος του διοικητικού συμβουλίου της Πρωτοβουλίας είναι η «από-Σοροσο-ποίηση» της χώρας και εξέφρασε τη θέση ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με την utrinski.mk
--