Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτο θράσος: “Η Ελλάδα να “διορθώσει το λάθος της με τους 8” λέει ο Τούρκος ΥΠΑΜ

Η Ελλάδα έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, λέει ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Ισίκ. EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER PRESS OFFICE / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Με αυτή την απόφασή της η Ελλάδα έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ για τη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που φέρεται να εμπλέκονται στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, προσθέτοντας ότι η επείγουσα προσδοκία της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι να διορθώσει το συντομότερο αυτή τη λανθασμένη απόφαση.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “μόλις απέτυχε το προδοτικό πραξικόπημα κάποιοι προδότες το έσκασαν από τη χώρα. Οκτώ από αυτούς διέφυγαν στην Ελλάδα. Η πιο φυσιολογική μας προσδοκία από την γείτονα μας Ελλάδα είναι να τους εκδώσει το συντομότερο, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και εάν είναι αθώοι, να αθωωθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Δυστυχώς με το τέλος της δίκης η απόφαση που έδωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας είναι πλήρως απογοητευτική. Αυτή η απόφαση δεν είναι μια δικαστική απόφαση που απονέμει δικαιοσύνη, είναι μια πολιτική απόφαση”.
“Τί άλλο έπρεπε να κάνει μια ομάδα για να συμμετάσχει στο πραξικόπημα, για να θεωρηθούν πραξικοποιηματίες. Τί άλλο χρειαζόταν για την έκδοση οχτώ ατόμων οι οποίοι συμμετείχαν στο προδοτικό πραξικόπημα στο οποίο σκοτώθηκαν 248 άνθρωποι και τραυματίστηκα, 2193. Εμείς γνωρίζουμε τη στάση της Ελλάδας μέχρι σήμερα στο θέμα του ΡΚΚ και του DHKP-C. Γνωρίζουμε ότι τότε είχε λάβει πολλές αποφάσεις σχετικά με αυτές τις οργανώσεις προκαλώντας απογοήτευση στην Τουρκία”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός θεωρεί ότι “η Ελλάδα έδειξε με αυτή την απόφαση σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η επείγουσα προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να διορθώσει το συντομότερο αυτή τη λανθασμένη απόφαση και να εκδώσει τους οχτώ στην Τουρκία. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτό το θέμα”.
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 28/01/2017 14:13

http://mignatiou.com/2017/01/apistefto-thrasos-i-ellada-na-diorthosi-to-lathos-tis-me-tous-8-lei-o-tourkos-ipam/