Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Ερντογάν σε παράκρουση για τους 8 στρατιωτικούς: Απειλές προς την Ελλάδα

Ερντογάν σε παράκρουση για τους 8 στρατιωτικούς: Απειλές προς την Ελλάδα
Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.
Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους φέρεται να υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση του είχε υποσχεθεί ότι «θα το λύσει» το ζήτημα με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών σε 15-20 μέρες.
«Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους οκτώ που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Εγώ το επόμενο απόγευμα, τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:
«Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας στην Τουρκία, γι’ αυτό αυτοί πρέπει να δικαστούν εδώ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους σαφώς θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Nέοι λεονταρισμοί Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο TRT Haber, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανήρτησε σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, ότι «η Άγκυρα προσανατολίζεται στο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα, στο ζήτημα επανεισδοχής».
Ο Τσαβούσογλου φέρεται να απάντησε με τον τρόπο αυτό, σε ερώτηση δημοσιογράφων, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση μη έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλλε νέο αίτημα προς τη χώρα μας για έκδοση των οκτώ.