Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα 28 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Μετά το σχέδιο που προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας, με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή, για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, η Τουρκία ανέβασε ξανά τους τόνους, διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχτεί κανένα τέτοιο πρόγραμμα. 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεΐν Μουφτούογλου, απάντησε σε ερώτηση για «πολεοδομικό σχεδιασμό της Ελλάδας σε κάποιες νησίδες στο Αιγαίο».
«Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική σε αυτό το θέμα, που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη», δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα 28 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/312793/i-proklitiki-anakoinosi-toy-toyrkikoy-ypex-gia-ta-28-ellinika-nisia-sto-aigaio#ixzz4VgATx21N