Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

img_2739
Τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη, αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη Αστυνομία, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα Folha πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία είπε ότι υπήρξε επικοινωνία με την την Αστυνομία καθώς και με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα». Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε πως «αναμένουμε τις βραζιλιάνικες Αρχές».

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από το 2001 ως το 2004 και υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015. Παράλληλα έχει χρηματίσει πρόξενος της χώρας μας στο Ρότερνταμ, ενώ υπήρξε από το 2012 και πρεσβευτής της Ελλάδα στη Λιβύη.