Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Η Ρωσία επανδρώνει το πυροβολικό της με το ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsya-SV

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του ρώσικου πυροβολικού Matveevsky, ταξιαρχίες πυροβολικού του ρώσικου στρατού θα αρχίσουν να λαμβάνουν αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Koalitsiya-SV στο άμεσο μέλλον.
Το αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsya-SV παρουσιάστηκε δημόσια πρώτη φορά τον Μαΐο του 2015 σε στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Ζυγίζει περίπου 55 τόνους ενώ διαθέτει πυροβόλο διαμετρήματος 152 mm και χρησιμοποιεί σπονδυλωτά προωθητικά γεμίσματα. To Koalitsiya-SV θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για τα μελλοντικά συστήματα πυροβολικού σύμφωνα με τον Matveevsky.
"Η αυτοματοποίηση είναι ένας από τους τομείς που θέτουν σαν προταιρεότητα οι ένοπλες δυνάμεις. Η ανάπτυξη του πυροβόλου Koalitsiya-SV έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό το μοντέλο είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αυτοματοποίησης των συστημάτων πυροβολικού.» υπογράμμισε ο Matveevsky.
http://www.defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4746-i-rosia-epandronei-to-pyrovoliko-tis-me-to-rosikis-kataskevis-aftokinoymeno-pyrovolo-koalitsya-sv