Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

H σύμβουλος του Άσαντ Bouthaina Shaaban: η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Trump

13315354_723674501068767_8624972409121214436_n
Πολλοί πολιτικοί και αναλυτές ελπίζουν ότι η νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά το τέλος του θανατηφόρου πολέμου που ερημώνει τη Συρία. Η Δαμασκός από την πλευρά της είναι έτοιμη να συνεργαστεί.
Η σύμβουλος του σύριου προέδρου Bouthaina Shaaban, δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Donald Trump, τον εκλεγμένο 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ , αν η πολιτική του ικανοποιεί τις ελπίδες των συρίων.« Η Δαμασκός ελπίζει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Donald Trump οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν δραστήρια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Αν η πολιτική του Donald Trump ανταποκρίνεται στις ελπίδες μας η Δαμασκός θα είναι ανοικτή σε κάθε συνεργασία με τις ΗΠΑ με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία του κράτους, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των σύρων και με μη ανάμειξη  στις υποθέσεις τους »,δήλωσε η Bouthaina Shaaban. «Η νίκη του Trump σηματοδοτεί την προσέγγιση της διευθέτηση της συριακής κρίσης ».

Η δήλωση που έκανε η σύμβουλος του σύριου προέδρου Bachar el-Assad ήταν η πρώτη αντίδραση των συριακών αρχών επ΄ευκαιρία της νίκης του Donald Trump στην αμερικανική προεδρία. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κέρδισε τις εκλογές της 8ης Νοέμβρη με 279 εκλέκτορες έναντι 228 της αντιπάλου του του στρατοπέδου των δημοκρατών της Hillary Clinton.Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο μελλοντικός ένοικος του Λευκού Οίκου είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα πολεμήσει στη Συρία κατά της Daech και όχι εναντίον της συριακής κυβέρνησης. Sputnik10.11.16