Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Οι Αμερικανοί στρατιώτες προετοιμάζονται για χημική επίθεση στη Μοσούλη

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί περιμένουν μαζική χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Μοσούλη. Ο διεθνής συνασπισμός μοίρασε την Παρασκευή 24 χιλιάδες προσωπίδες αερίου,  τόσο στους Κούρδους των δυνάμεων πεσμεργκά, όσο και στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.
 
Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για συνολική επίθεση οι κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά περνούν από εκπαίδευση χρησιμοποίησης των προσωπίδων αερίου και πώς να προχωρούν στις εχθροπραξίες.
Οι τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ στη μάχη της Μοσούλης θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμά τους όπλα, συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων.
Οι προθέσεις των μαχητών του Daesh  και η σοβαρότητα του ζητήματος αυτού,  αποδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν κάηκε ένα εργοστάσιο χημικών 30 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλη. 
Το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα, να μολυνθεί ο αέρας  με δηλητήριο – διοξείδιο του θείου και υδρόθειου, σε μια μεγάλη περιοχή όπου βρίσκεται  μέρος των Αμερικανών στρατιωτών, το οποίο εκκενώθηκε αμέσως.
 «Ο εχθρός έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και στο παρελθόν και πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα για να  μειώσουμε τον κίνδυνο στις δυνάμεις μας», είπε ο υποστράτηγος Γκάρι Βολέσκι, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Συνασπισμού.
 
--