Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΩΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΩΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα θα συμβάλει στην περαιτέρω εμβάθυνση της ευρείας ρωσοελληνικής συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης στις διεθνείς σχέσεις.
Όπως επισημαίνει, ήδη στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδα κυριαρχεί ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας.
«Το τελευταίο διάστημα οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες σε πολλά επίπεδα, κυρίως στον διάλογο ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών, δραστηριοποιήθηκαν αισθητά», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.
Σημαντική ώθηση στη διμερή συνεργασία δίνει η πραγματοποίηση το 2016 του λεγόμενου «αφιερωματικού έτους», που γίνεται υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα.
Η ρωσική πλευρά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ρόλο κλειδί στον καθορισμό των προτεραιοτήτων και τον συντονισμό της εμπορικής- οικονομικής κοινής δράσης παίζει η μικτή ρωσοελληνική επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου.
Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ γίνεται επίσης ειδική αναφορά για τη δυναμική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά το πρώτο εξάμηνο του 2016 η αύξηση ξεπερνά το 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Τονίζεται ακόμη ότι βασική παράμετρο στις διμερείς σχέσεις και στη σύμπλευση των δύο λαών αποτελεί και ο διεκκλησιαστικός διάλογος.
http://www.koutipandoras.gr/article/mosxa-h-episkepsh-labrof-oa-symballei-sthn-embaoynsh-twn-sxesewn-me-thn-aohna