Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν: Επαρχία της Τουρκίας να γίνουν τα κατεχόμενα ζητά σύμβουλός του

A handout picture provided by Turkish President Press office shows, Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) speaking during the National Agriculture meeting in Ankara, Turkey. EPA, TURKISH PRESIDENT
Τα κατεχόμενα να γίνουν νομός της Τουρκίας, προτείνει ο σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος τάσσεται εναντίον της λύσης στο Κυπριακό.
“Με βίζα Σέγκεν θα πηγαίνω δηλαδή από δω και μπρος στην Κύπρο;”, διερωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο  Γιγίτ Μπουλούτ. Σε συνέντευξή του στο κανάλι A Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη: “Θα δώσουμε την Κύπρο στην Ευρώπη και μετά θα παρακαλάμε για να πάμε στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν. Αυτό είναι έγκλημα”.
Ανέφερε ακόμη ότι τα κατεχόμενα μπορεί να γίνουν νομός της Τουρκίας και να συνεχίσουν έτσι. “Το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα εμείς το δώσαμε στο νησί. Η οικονομική δυναμική ενισχύεται μέσω της Τουρκίας ενώ κάποιοι προβάλλουν την προπαγάνδα της ΕΕ και της Βρετανίας. Θέλουν να κλείσουν τα θρησκευτικά σχολεία Ιμάμ Χατίπ. Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά;”, είπε.
Ο Γιγίτ Μπουλούτ ήταν οικονομικός αναλυτής και διετέλεσε διευθυντής του καναλιού Χαμπέρτουρκ από το 2019. Το 2013 διορίστηκε σύμβουλος του Τούρκου Πρωθυπουργού και στις 30 Αυγούστου σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου. Είναι ένας από τους 24 συμβούλους του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του στα εθνικά θέματα της Τουρκίας, ενώ προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση το 2013 όταν είχε δηλώσει ότι από διάφορα κέντρα προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν “από απόσταση με τηλεκίνηση”.
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 

http://mignatiou.com/2016/11/afto-ine-to-schedio-erntogan-eparchia-tis-tourkias-na-ginoun-ta-katechomena-zita-simvoulos-tou/