Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Προκόπης Παυλόπουλος: Η οικογένεια κράτησε όρθιο το έθνος

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠIOY
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Σ.Π.Ε.),
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ


6.11.2016


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Κύριε Αντιπρόεδρε,
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την Ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και επιτρέψατέ μου να κάνω τις εξής δύο επισημάνσεις :

– Πρώτον, η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά – κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος – υποχρέωση του Κράτους. Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην Πολύτεκνη Οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.
– Δεύτερον, είναι πρωτίστως η Οικογένεια – και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια – η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον Τόπο μας και το Λαό μας.
Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σ’όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.