Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Τουρκία: Βόμβα στην καρδιά της Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ - Πόλεμος με τους Κούρδους

Άμεση ήταν η αντίδραση των Κούρδων στην τουρκική "νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" για το φιλοκουρδικό κόμμα. Μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας και των βουλευτών του HDP, έκρηξη έχει συγκλονίσει το κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, καθώς το αρχηγείο της Αστυνομίας στην περιοχή δέχθηκε επίθεση.
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτιρίου της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 8 το πρωί και σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχουν τουλάχιστον 6 τραυματίες μέχρι αυτή την ώρα. Ασθενοφόρα σπεύδουν στον τόπο της έκρηξης, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν κατεδαφιστεί κτίρια.
Σε συναγερμό τέθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτιρίου της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, αποδίδοντας την ευθύνη στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

"Μέχρι τώρα υπάρχουν οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί", δήλωσε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε ότι το ΡΚΚ 'έδειξε ξανά το ύπουλο πρόσωπό του. Ανατίναξαν ένα όχημα γεμάτο από εκρηκτικά".

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά τη σύλληψη αρκετών φιλοκούρδων βουλευτών.