Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Νετανιάχου: Τρομοκρατική ενέργεια κάθε φωτιά που προκαλείται από εμπρησμό

Φωτογραφία: Abir Sultan, via AP
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές αρχές θα αντιμετωπίσουν ως «τρομοκρατική ενέργεια» κάθε φωτιά που οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς εδώ και τρεις ημέρες η χώρα του βρίσκεται στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών.
«Κάθε πυρκαγιά που οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια ή είναι αποτέλεσμα υποκίνησης σε μίσος συνιστά τρομοκρατική ενέργεια από κάθε άποψη (και) θα αντιμετωπιστεί αναλόγως και θα τιμωρηθεί με την αυστηρότητα που απαιτείται» δήλωσε ο Νετανιάχου, που μετέβη στη Χάιφα (βόρειο Ισραήλ), απ' όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης δεν διευκρίνισε εάν κάποιες από τις πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό και υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτές, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.


Πηγή: Νετανιάχου: Τρομοκρατική ενέργεια κάθε φωτιά που προκαλείται από εμπρησμό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/303370/netaniahoy-tromokratiki-energeia-kathe-fotia-poy-prokaleitai-apo-emprismo#ixzz4QxXdBcuT