Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Με τις “ευλογίες” του ΝΑΤΟ οι Αλβανοί στο Αιγαίο και με άφθονα εξοπλιστικά “δωράκια”

Με τις “ευλογίες” του ΝΑΤΟ οι Αλβανοί στο Αιγαίο και με αύθονα εξοπλιστικά “δωράκια”Το πλοίο που φαίνεται και στη φωτογραφία, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του Militaire.gr, δεν έχει σοβαρές επιχειρησιακές δυνατότητες και πρακτικά το μόνο που θα κάνει είναι να ανεμίζει την σημαία του στο Αιγαίο..., σε μία εποχή μάλιστα που φανερά Τίρανα και Άγκυρα συμπράτουν εναντίον της Ελλάδας με καθημερινές προκλήσεις και δηλώσεις αμφισβήτησης των υφιστάμενων διεθνών συνθηκών και συνόρων.
Το ΝΑΤΟ, επισημαίνει όμως το Militaire.gr, "παίζει" πολύ με τα Τίρανα, αλλά "ξεχνά" να τους παράσχει μαθήματα σεβασμού όσων προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο...
Αυτό προκύπτει και από τα όσα ανακοίνωση σε συνεδρίαση της Κοινουβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας η Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Μίμη Κοντέλι:
α. Αύξηση της παρουσίας των Αλβανικών ΕΔ σε Αφγανιστάν και Κόσσοβο.
β. Αύξηση της μισθοδοσίας των στελεχών κατά 5-7% (επιπλέον της αύξησης 5% που είχε δοθεί το 2014).
γ. Προμήθεια 6.000 αυτομάτων όπλων (τυφεκίων) από την Ιταλία.
δ. Παροχή 250 HUMVEE (δωρεάν) από ΗΠΑ. Το "δωράκι" αυτό είναι τα γνωστά θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με πυροβόλο.

Αυτά βεβαίως συμβαίνουν με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που εξοπλίζουν διαρκώς Αλβανία και Τουρκία ενώ την ίδια ώρα εμείς ζητήσαμε μερικά Black Hawk για να αντικαταστήσουμε τα αρχαία Ηuey του Βιετνάμ και αντί αυτών, πήραμε κάτι σαράβαλα σινούκ για μεταφορά προσωπικού που πέφτουν και με πέτρες, αφού δεν διαθέτουν οπλισμό...
Πηγή: militaire.gr