Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρό μήνυμα Καραμανλή: Υπέρτατο χρέος η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων

Ισχυρό μήνυμα Καραμανλή: Υπέρτατο χρέος η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων
Iσχυρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. "Η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο, όμως χρέος, είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων" επισημαίνει ο  Κώστας Καραμανλής.

Έμμεσο μήνυμα σε Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, στέλνει ο πρώην πρωθυπουργόςπρολογίζοντας το βιβλίο του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Κώστα Γκιουλέκα με τίτλο: Ο Μακεδονικός Αγώνας-Η ένοπλη φάση 1903-1908 μέσα από τις εφημερίοδες της εποχής". 
Ο κ. Καραμανλής προλογίζοντας την έκδοση στέλνει μηνύματα και για το σήμερα: "πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της Ιστορίας: η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο α πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς, που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις", αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.
Και καταλήγει: "αναδεικνύει όμως η ιστορία και άλλο ένα δίδαγμα. Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας, σ' ένα δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων". Πηγή: Το Παρόν της Κυριακής"

http://www.thepressroom.gr/politiki/ishyro-minyma-karamanli-ypertato-hreos-i-proaspisi