Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Μέσα Απριλίου θα αρχίσει η TOTAL γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ανακοίνωσε ο Λακκοτρύπης

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ότι η Τουρκία προωθεί νέους σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ τύπου Αιγαίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούριο.
Αυτό, είπε, φαίνεται σε όλες της τις δράσεις και τον τρόπο, με τον οποίο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο με τα γειτονικά κράτη Λίβανο, Ισραήλ , Αίγυπτο, όσο και με τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις εταιρίες, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας έκανε σαφές ότι το ενδιαφέρον της Γαλλικής εταιρείας TOTAL είναι δεδηλωμένο με την συμμετοχή της στο τεμάχιο 11 και τον προγραμματισμό της για γεώτρηση τον Απρίλιο του 2017, όσο και με το ενδιαφέρον της στο τρίτο γύρο αδειοδότησης σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ για τα τεμάχια 6 και 10.
16/10/2016 16:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία