Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Η Ρωσία εξοπλίζει τη Συρία με S-300

Η Ρωσία αποφάσισε να παραχωρήσει στη Συρία το αντιπυραυλικό σύστημα S-300, μετά από διαρροές για τις προθέσεις των Αμερικανών να βομβαρδίσουν με πυραύλους κρουζ αεροδρόμια της Συρίας, δήλωσε  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
 
«Είναι γνωστό ότι στη Συρία (στις ρωσικές βάσεις) βρίσκονται εγκαταστημένοι οι S-400, είναι σε λειτουργία, κανείς δεν είπε τίποτε για αυτούς. Το σύστημα S-300, παρουσιάστηκε ως λύση για τη Συρία μετά από διαρροές εμπειρογνωμόνων που είναι προσκείμενοι  των Αμερικανών ότι υπάρχει πιθανότητα να βομβαρδίσουν με πυραύλους κρουζ αεροδρόμια της Συρίας», είπε η Ζαχάροβα στο κανάλι ‘Rain, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Η διπλωμάτις πρόσθεσε  ότι «αυτή είναι η συμβουλή μας, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει με τους πυραύλους, μερικές φορές ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοί, αν λάβουμε υπόψη ότι η επίθεση (κατά του συριακή στρατού) στο Ντέιρ αζ Ζορ, έγινε από λάθος, άρα μπορεί να μην γνωρίζουν και που ρίχνουν τις ρουκέτες τους. Αυτός είναι ο λόγος για τους S-300».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι το σύστημα S-300 θα διασφαλίσει την ακεραιότητα των στρατιωτικών στις βάσεις Χμέιμιμ και Ταρτούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα καταρρίπτουν  κάθε άγνωστο αντικείμενο που προσεγγίζει.
 
--