Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Υπερταμείο και τράπεζες στην ατζέντα του Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου

Υπερταμείο και τράπεζες στην ατζέντα του Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου
Την κατάσταση αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα θα εξετάσει το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Ειδικότερα, το ελληνικό ζήτημα θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών θα βρεθούν μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα από τη σύνοδο του G7, δημοσιονομικά θέματα της ευρωζώνης, η υγεία και θέματα που σχετίζονται με αυτή.

Tα προαπαιτούμενα σε πρώτο πλάνο

Όσον αφορά το θέμα της Ελλάδας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν από τα θεσμικά όργανα για την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων.
«Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των οροσήμων θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, που απομένουν από τα συνολικά 10,3 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος (7,5 δισ. από αυτό το ποσό εκταμιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2016)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακόμη, σημειώνεται ότι τα προαπαιτούμενα που απομένουν σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, την ίδρυση της υπηρεσίας εσόδων και τα μέτρα που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών.
Οι θεσμοί αναμένεται να ενημερώσουν τους υπουργούς για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη μελλοντική πορεία όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.
http://www.tribune.gr/politics/news/article/287820/ipertamio-ke-trapezes-stin-atzenta-tou-eurogroup-tis-10is-oktovriou.html