Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Πρώην ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το τουρκικό πραξικόπημα οργανώθηκε από CIA

gkioulen-cia
Αυτό το σημαντικό ρεπόρτο του γεωπολιτικού αναλυτή Γουίλιαμ Ένγκνταλ (William Engdahl) φέρνει στο φως εντυπωσιακά ντοκουμέντα απευθείας από την πηγή (πρώην αξιωματούχοι Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ). Επιβεβαιώνει πλήρως την εμπεριστατωμένη υπόθεση που είχαμε διατυπώσει και στη σχετική Ανακοίνωση μας ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν στις 15 Ιουλίου είχε ενορχηστρωθεί από μια συμμαχία της CIA και των Γκιουλενιστών, εντός και εκτός Τουρκίας. 
(Οι Γκιουλενιστές είναι συνεργάτες και υποστηρικτές του Γκιουλέν, Τούρκου απόδημου κληρικού, σθεναρού  υποστηρικτή της παγκοσμιοποίησης με …ισλαμικό μανδύα, ο οποίος απολαμβάνει άσυλο στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για προδοσία και υποστήριξη του πραξικοπήματος της 15 Ιούλη). Επιπλέον, ο συγγραφέας αποκαλύπτει τη φερόμενη σύνδεση μεταξύ του γνωστού αντι-ρώσου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με επιφανείς Έλληνοαμερικανούς και τον Γκιουλέν. Αν και η σχετική αποκάλυψη γίνεται από ανεπιβεβαίωτη πηγή (η ειδησεογραφική σελίδα που αρχικά φιλοξένησε το άρθρο ενός πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ, έπειτα το διέγραψε χαρακτηρίζοντας το «ψεύτικο»), ένα τέτοιο έγγραφο μπορεί κάλλιστα να υφίσταται αν λάβει κανείς υπόψη τη σύμπλευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και ενός μεγάλου μέρους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας με τις επιδιώξεις της Υπερεθνική ελίτ και το προσωπικό της στην περιοχή.
Όπως αναμένεται βέβαια, κάποιοι «φωστήρες» θα σπεύσουν να απορρίψουν τα άρθρα του Engdahl ως «θεωρίες συνωμοσίας», απλώς και μόνο επειδή είναι κυρίως απότοκα γεωπολιτικής και όχι καθαρά «συστημικής» ανάλυσης. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η ανάλυση μας, η Νέα Διεθνής Τάξη δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιου είδους συνωμοσίας. Μπορεί κανείς να τη δει ως προϊόν των ιστορικών αλλαγών (εδώ και πάνω από διακόσια χρόνια τώρα) στο κυρίαρχο σύστημα της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και των συσχετιζόμενων μακροπρόθεσμων αλλαγών στις πολιτικές και πολιτιστικές δομές.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες στην ιστορία. Το παράδειγμα της συνωμοσίας της υπερεθνικής ελίτ για τα δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής που έχει ο Σαντάμ, προκειμένου να διαλύσει το ιρακινό μπααθικό καθεστώς, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό. Ωστόσο, το εάν μια συνωμοσία θα πετύχει ή όχι εξαρτάται πάντα από την έκβαση της κοινωνικής πάλης και είναι μόνο όταν έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες, που τέτοιες συνωμοσίες μπορούν να οδηγήσουν σε ιστορικές αλλαγές, οι οποίες είναι πάντα το αποτέλεσμα αυτής της πάλης.
 

Πρώην ανώτατος υπάλληλος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παραδέχεται το Τουρκικό πραξικόπημα.

Γουίλιαμ Ένγκνταλ
(31.08.2016)
Ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα και η CIA επισήμως κρύβουν με φύλλο συκής ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αθώες σε σχέση με την όποια συμμετοχή στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου, μέσω της κατευθυνόμενης από τη CIA οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) στην Τουρκία, η αλήθεια αποκαλύπτεται από τα ίδια τα ανώτερα στελέχη των αμερικάνικων υπηρεσιών. Αυτό αντανακλά μια τεράστια μάχη ομάδων στο εσωτερικό των ηγετικών κύκλων των ΗΠΑ σε σχέση με αυτό που πρόκειται να συμβεί στο πιο παράξενο έτος Προεδρικών Εκλογών στην αμερικανική ιστορία.
Η πρώτη αποδοχή ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βάλαν το χέρι τους στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν  –μια απόπειρα που έγινε ημέρες αφότου ο Ερντογάν ανακοίνωσε μια σημαντική στρατηγική στροφή από το ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία–, ήρθε από τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Ο Μπρεζίνσκι είναι ένα από τα ανώτατα μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα και πρώην αρχιτέκτονας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSA) κατά τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις του Τζίμι Κάρτερ το 1979 με τους Μουτζαχεντίν εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
Σε μια ανάρτηση στο Twitter από το μπλογκ του, ο Μπρεζίνσκι έγραψε μια περίληψη ενός νέου άρθρου που έγραψε για το περιοδικό The American Interest. Εκεί γράφει: «Η υποστήριξη  των ΗΠΑ στην απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένα σοβαρό λάθος που θα μπορούσε να φέρει σημαντικό πλήγμα στη φήμη των ΗΠΑ.» Αυτό θέτει το θέμα υπερβολικά ήπια, δεδομένο του τι εκτυλίσσεται στην Τουρκία από τις 15 Ιουλίου.
Ο Μπρεζίνσκι στη συνέχεια γράφει,
«η Τουρκία ήταν στα όρια να επανεξετάσει της εξωτερική πολιτική της μετά την αποτυχία στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών και  ο λάθος υπολογισμός των ΗΠΑ να υποστηρίξει το πραξικόπημα και να προστατεύσει τον ηγέτη του (τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που είναι τώρα σε εξορία στην Πενσυλβάνια, οργανωμένη από τη CIA) είναι τόσο σοβαρός που δεν είναι πλέον δυνατόν να ρίξει κανείς το φταίξιμο στην κάποτε σύμμαχο των ΗΠΑ, Τουρκία, αν αυτή γυρίσει την πλάτη στις ΗΠΑ και ξανασκεφτεί (sic) τις πολιτικές της». Και συνεχίζει: «Μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευκαιρία να λυθεί η συριακή κρίση. Εάν ο Ερντογάν είχε την ελάχιστη σοφία, θα είχε κατανοήσει οτι δεν μπορούσε να χτίσει μια αξιόπιστη ανεξαρτησία με τη βοήθεια ορισμένων αραβικών χωρών “σε σήψη”,  όπως χωρίς αμφιβολία είναι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι κύριοι χρηματοδότες του πολέμου τρομοκρατίας στη Συρία εναντίον του Άσαντ από το 2011».
Ο Μπρεζίνσκι, ο οποίος μαζί με τον Χένρι Κίσινγκερ ήταν ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ της μεταπολεμικής περιόδου, ο ιδρυτής διευθυντής της Τριμερούς Επιτροπής του Ντέιβιντ Ροκφέλερ καθώς και αυτός που μέχρι σήμερα προφανώς διατηρεί πρόσβαση σε άκρως απόρρητες εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ,  εξέφραζε τον θυμό του για την πλήρη ανικανότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την διαχείριση της σχέσης με την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρόσωπο στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ που ήταν άμεσα υπεύθυνο όχι μόνο για το καταστροφικό πραξικόπημα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2014 στην Ουκρανία, αλλά και για το πραξικόπημα της Τουρκίας, είναι η θλιβερή νεο-συντηρητική διαρκή πολεμίστρια, Βικτόρια «Γάμα την ΕΕ» Νούλαντ, σύζυγός του νεο-συντηρητικού Robert Kagan.
Η αμερόληπτη κριτική του Μπρεζίνσκι ακολουθείται από μια ακόμη πιο λεπτομερή έκθεση των δεσμών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με τον Γκιουλέν, κατηγορούμενο από την τουρκική κυβέρνηση για προδοσία και οργάνωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη. Σε φιλοξενούμενο άρθρο στο   διαδικτυακό περιοδικό της ΕΕ EurActiv.com της 17ης Αυγούστου 2016, ο Άρθουρ Χιουζ (Arthur H. Hughes) επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις μεταξύ Γκιουλέν και CIA, σημειώνοντας ότι «ο Γκιουλέν κατέφυγε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του διπλωμάτη Morton Abramovitz, των πρακτόρων της CIA Graham Fuller και Γιώργου Φειδά, και του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου».

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/09/30/proin-anotati-amerikani-axiomatouchi-to-tourkiko-praxikopima-organothike-apo-ti-cia-ton-gkioulen-o-rolos-tou-fanariou-ton-ellinoamerikanon/