Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Νέα ένταση στην ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο -Πρόσφυγες έκαψαν κουβέρτες

Νέα ένταση στην ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο -Πρόσφυγες έκαψαν κουβέρτες
Έντονη φαίνεται πως θα είναι η επερχόμενη νύχτα στο hot spot της ΒΙ.ΑΛ στο νησί της Χίου.
Οι πρόσφυγες που διαμένουν εκεί έκαψαν κουβέρτες στον εξωτερικό χώρο του κέντρου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των αιτήσεων ασύλου τους και της πολύμηνης παραμονής τους στο νησί.
Στη φωτιά επιχείρησε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και έτσι δεν επεκτάθηκε. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις βρίσκεται για φύλαξη διμοιρία των ΜΑΤ η οποία θα περιφρουρεί τον χώρο, καθώς όπως φαίνεται η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας είναι έκρυθμη.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας μεγάλης κλίμακα καθώς όπως φαίνεται υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν να εκτυλίσσονται νέα επεισόδια. Μάλιστα χάρις της επέμβασης των ΜΑΤ κατάφεραν οι εργαζόμενοι να εξέλθουν από τις εγκαταστάσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε διαβούλευση, με τον βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργο Κεβόπουλο, ο οποίος κατάφερε να αποκαταστήσει την ηρεμία στον χώρο και να λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συνεχιστεί η ένταση.

Να σημειωθεί, τέλος, πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι εργαζόμενοι του κέντρου, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και οι υπάλληλοι των Μ.Κ.Ο. αποχώρησαν από τον καταυλισμό για λόγους ασφαλείας. 


Πηγή: Νέα ένταση στην ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο -Πρόσφυγες έκαψαν κουβέρτες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/297212/nea-entasi-stin-vial-sti-hio-prosfyges-ekapsan-koyvertes#ixzz4OGSlPS2S