Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να μπλοκάρει τη δημιουργία ‘Ευρωπαϊκού Στρατού’

Η Βρετανία θα συνεχίσει να εμποδίζει τη δημιουργία ενός στρατού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη λογική ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικολ Φάλλαν στο πρακτορείο Reuters.
Η Γαλλία και η Γερμανία, ωστόσο, ελπίζουν ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς και η επιθυμία που εκδήλωσε για καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit,  θα ανοίξει το δρόμο για την υποβολή προτάσεων για Κοινή Άμυνα.
Ο Φάλλαν ήταν κατηγορηματικός: «Το ότι φύγαμε από την ΕΕ, δεν σημαίνει ότι αποσύρεται η δέσμευσή μας για την ασφάλεια της ηπείρου μας», δήλωσε κατά το συνέδριο του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.
«Θα συνεχίσουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής πολιτικής μας είναι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας κατά το επόμενο έτος, αλλά θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε τις προσπάθειες (για τη δημιουργία) ενός Ευρωπαϊκού Στρατού που θα υπονόμευε το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
 
--