Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας από το σκοπευτήριο Καισαριανής: Οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από τις θέσεις τους [εικόνες]

Τσίπρας από το σκοπευτήριο Καισαριανής: Οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από τις θέσεις τους [εικόνες]
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της, που διοργανώνει Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε χαιρετισμό δηλώνοντας πως τιμά τους αγωνιστές τη;ς Αντίστασης. Επικαλέστηκε μάλιστα μια φράση της αγωνίστριας της Αριστεράς Βούλα Δαμιανάκου -που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα - ότι «οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από την θέση τους» για να καταλήξει λέγοντας πως ως κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.
Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση .Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχή. Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας
Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή .
Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.
Αμέσως μετά, παρέδωσε στους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων Καισαριανής, το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται ο χώρος του σκοπευτηρίου στον δήμο και στους πολίτες της Καισαριανής.


Πηγή: Τσίπρας από το σκοπευτήριο Καισαριανής: Οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από τις θέσεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/291982/tsipras-apo-skopeytirio-kaisarianis-oi-agonistes-den-metakinoyntai-pote-apo-tis-theseis#ixzz4LxBGDGoD