Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, επισκέφθηκε την περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ, όπου έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές στην Αρμπίλ. Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της κουρδικής περιφέρειας, Μασούντ Μπαρζανί, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η επιχείρηση της Μοσούλης.

Ο Άστον Κάρτερ μετά την Άγκυρα και τη Βαγδάτη,  επεδίωξε τη συνάντηση αυτή στην Αρμπίλ, τόσο για να ενημερωθεί όσο και να τονίσει την αμερικανική υποστήριξη στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του Daesh.
Η συνάντηση έγινε στο κεντρικό κτήριο της τοπικής κυβέρνησης και σε αυτήν παραβρέθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που συνόδευαν τον Άστον Κάρτερ,  ο πρωθυπουργός Νετσερβάν Μπαρζανί,  ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής υπουργός των δυνάμεων Πεσμεργκά Καρίμ Σενγκάλ, των Εξωτερικών Σχέσεων Φελάχ Μουσταφά και ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Φουάντ Χουσεΐν.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στην επιχείρηση της Μοσούλης, στην οποία συμμετέχουν κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά μαζί με τον ιρακινό στρατό.
 
--