Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η Συρία αναγνώρισε την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας

Η Συρία αναγνώρισε την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Συρίας, Χάντια Αμπάς σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Sputnik.
 
“Αναγνωρίζουμε την Κριμαία ως αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας. Οι σχέσεις μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Ρωσίας είναι στρατηγικές και πολλά υποσχόμενες. Θα εργασθούμε για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων με τη ρωσική κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό ακόμη και προξενικό», είπε.
Όπως είπε η πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Συρίας, η Κριμαία ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης και «λόγω των γεγονότων που αναπτύχθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έως και  μέχρι σήμερα, το τμήμα αυτό  επέστρεψε στις ρίζες του, μετά την ελεύθερη βούληση του λαού με δημοψήφισμα που έγινε στην Κριμαία, καθώς οι κάτοικοι της χερσονήσου αποφάσισαν για την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία».
Η Κριμαία έχει γίνει και πάλι μια ρωσική περιοχή έπειτα από δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Για την ένωση της με τη Ρωσία ψήφισε πάνω από το 97% των κατοίκων της χερσονήσου.
 
--