Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Λαφαζάνης: Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση σε Συρία-Ιράκ, θυμίζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Φωτογραφία: Motion Team/Φανή Τρυψάνη
Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες από το Κομουνιστικό Κόμμα Λιβάνου, το Δημοκρατικό Μέτωπο Παλαιστίνης και την Πατριωτική Ένωση του Ιρακινού Κουρδιστάν, είχε χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία από το Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα
Κατά τη συνάντηση με τον Fadi Nabbout, μέλος του ΠΓ του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος (LCP), ανταλλάχθηκαν εκτιμήσεις για την κατάσταση στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το LCP ενημέρωσε για τις επιτυχημένες προσπάθειες ανασυγκρότησής του καθώς και για την προσπάθεια οικοδόμησης ενός μεγάλου αριστερού μετώπου.
Συνάντηση με το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Κατά τη συνάντηση με τον Ibrahim al-Nimer μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) και τον Eqtami Mihiar μέλος της Κ.Ε του DFLP συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και στην Ελλάδα.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε εξέθεσε τις απόψεις της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται εδώ και 7 περίπου χρόνια κάτω από μια σκληρή μνημονιακή μπότα και η οικονομικοκοινωνική κατάσταση βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και εφαρμόζει ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου.
Κατάγγειλε την σκληρή ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα την πολιτική της ειδικής στρατηγικής σχέσης με το Ισραήλ και τη «δορυφοροποίηση» απέναντί του. Τόνισε ότι αυτή η εξωτερική πολιτική και ειδικότερα η δορυφορική στάση απέναντι στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα εθνικά μας συμφέροντα και τους λαούς της περιοχής, ενώ ειδικότερα δεν βοηθάει και είναι επιζήμια για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό. Κατάγγειλε την κλιμακούμενη, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και εξήρε ιδιαίτερα τον ηρωικό αγώνα της παλαιστινιακής νεολαίας, ενώ επισήμανε τη σημασία μιας νέας Ιντιφάντα.


Πηγή: Λαφαζάνης: Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση σε Συρία-Ιράκ, θυμίζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/294889/lafazanis-i-toyrkiki-stratiotiki-epemvasi-se-syria-irak-thymizei-tin-toyrkiki-eisvoli#ixzz4NGg2hM7u