Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Γιλντιρίμ: Τουρκική εμπλοκή στη μάχη της Μοσούλης με πρόσκληση Κούρδων Πεσμεργκά

Το πυροβολικό έπληξε θέσεις του ΙΚ στην Μπασίκα κατόπιν αιτήματος των Πεσμεργκά, υποστηρίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός . Φωτογραφία Τουρκικός στρατός.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ που βρίσκεται στο Αφιονκαραχισάρ, όπου πραγματοποιείται η 25η Συγκέντρωση Διαβούλευσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης( ΑΚΡ), είπε ότι οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Ιράκ, ζήτησαν βοήθεια από τον τουρκικό στρατό για να εκδιώξουν από την πόλη Μπασίκα τους Τζιχαντιστές.
“Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν το ΙΚ από την Μπασίκα. Ζήτησαν βοήθεια από τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στην βάση Μπασίκα. Κι εμείς τους στηρίζουμε με το πυροβολικό και τα άρματα μάχης που διαθέτουμε εκεί”, ανέφερε ο Γιλντιρίμ.
Ο κ.Γιλντιρίμ έκανε την παραπάνω δήλωση όταν επισκέφθηκε το αντίσκηνο των δημοσιογράφων και απάντησε σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο Ιράκ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην βάση Μπασίκα έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης που δεν επιθυμεί καμμία συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ στο Ιράκ.
23/10/2016 19:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ρομπόπουλος
Κωνσταντινούπολη