Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Πούτιν στέλνει και τρία πανίσχυρα ρωσικά υποβρύχια στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Πούτιν στέλνει και τρία πανίσχυρα ρωσικά υποβρύχια στην ανατολική Μεσόγειο
Εκτός από τα ρωσικά πολεμικά πλοία επιφανείας που πλέουν προς την ανατολική Μεσόγειο για να φτάσουν στις ακτές της Συρίας, με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», η βρετανική EXPRESS μεταδίδει ότι η Ρωσία στέλνει και τρία πανίσχυρα υποβρύχιά της στην περιοχή, ικανά να πλήξουν και χερσαίους στόχους με πυραύλους.
Σύμφωνα με πηγές της EXPRESS, τα δύο ρωσικά υποβρύχια είναι κλάσης Akula, τα οποία έγιναν «διάσημα» από την ταινία «Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.
Τα πυρηνικά υποβρύχια Akula θεωρούνται τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με μήκος 172 μ., δηλαδή όσο ενάμιση ποδοσφαιρικό γήπεδο και ύψος όσο ένα ενιάροφο κτίριο.
Οι τόσο εντυπωσιακές διαστάσεις των υποβρυχίων αυτής της κλάσης προέκυψαν λόγω της ανάγκης να τοποθετηθούν σ’ αυτά βαλλιστικοί πύραυλοι ασυνήθιστου μεγέθους, τους οποίους δεν μπορούσαν να δεχτούν τα κοινά υποβρύχια. Σήμερα έχουν απομείνει στον ρωσικό στόλο τρία Akula, από τα έξι που είχαν ναυπηγηθεί.

akula1Ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Akula. Νομίζουμε ότι μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τη φωτογραφία του μεγέθους του. Το τρίτο ρωσικό υποβρύχιο είναι κλάσης Kilo. Τα υποβρύχια αυτής της κλάσης θεωρούνται από τα πιο αθόρυβα ντιζελοηλεκτρικά στον κόσμο, και ονομάστηκαν «μαύρες τρύπες» για την ικανότητά τους να «εξαφανίζονται» από τα σόναρ.

Σύμφωνα με τη βρετανική EXPRESS τα υποβρύχια εντοπίστηκαν από βρετανικά και άλλα ΝΑΤΟϊκά σκάφη, πράγμα που σημαίνει ότι ήθελαν να εντοπιστούν, πριν καταδυθούν σε μεγάλα βάθη.

http://www.tribune.gr/world/news/article/296233/o-poutin-stelni-ke-tria-panischira-rosika-ipovrichia-stin-anatoliki-mesogio.html