Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Χάκερς έκλεψαν από τη Yahoo στοιχεία 500 εκατομμυρίων χρηστών

Χάκερς έκλεψαν από τη Yahoo στοιχεία 500 εκατομμυρίων χρηστών
Η Yahoo παραδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ότι χάκερς έκλεψαν πληροφορίες για τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών το 2014. Τα στοιχεία που εκλάπησαν, περιλαμβάνουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνίες γέννησης κωδικοί πρόσβασης.

Aνοικτό το ενδεχόμενο να μην έχουν κλαπεί στοιχεία για πληρωμές καρτών ή τραπεζικούς λογαριασμούς

Η εταιρία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έχουν κλαπεί στοιχεία για πληρωμές καρτών ή τραπεζικούς λογαριασμούς και προσθέτει ότι συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές. Δηλώνει μάλιστα ότι έχει πέσει θύμα μυστικών υπηρεσιών, κάνοντας λόγο για «ενέργεια κρατικής οντότητας».
Νωρίτερα το καλοκαίρι, η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι διερευνά τον ισχυρισμό αγνώστου ο οποίος φέρεται να υπέκλεψε και να διαθέτει online τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών.
Συγκεκριμένα, η Yahoo παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως χάκερ που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Peace πουλάει τα στοιχεία αυτά -«από το 2012»- αντί 1.800 δολαρίων στο Real Deal marketplace στο λεγόμενο Dark Web. Στον Peace αποδίδεται επίσης η διάθεση και η πώληση εκατομμυρίων λογαριασμών από το LinkedIn και το MySpace.
http://www.tribune.gr/world/news/article/284695/chakers-eklepsan-apo-ti-yahoo-stichia-500-ekatommirion-christon.html