Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η αίθουσα επιχειρήσεων στο Sanjak της Aλεξανδρέττας στην Αντιόχεια στην Τουρκία καθοδηγεί τους τρομοκράτες στη Β Συρία

volfa, edcm, evreux, 25-03-2014
Η δεύτερη πιο επικίνδυνη μαύρη αίθουσα επιχειρήσεων σε σχέση με το συριακό πόλεμο λειτουργεί στην Antakya στο Νότο της Τουρκίας: Η αίθουσα επιχειρήσεων για τις στρατιωτικές επεμβάσεις των μαχητών στη Β Συρία βρίσκεται στο Sanjak της Aλεξανδρέττας στην Αντιόχεια στην Τουρκία.
Καθοδηγεί τις διάφορες ένοπλες φράξιες όπως τη θυγατρική της Al Qaïda την τ.jabhat al Nusra και νυν Fatah al sham, τις Al-Furqan, Ahrar al -Sham, Ελέυθερο Σαμ, ταξιαρχία Hawks Turkmen, Nur al-Din Zanki, sultan Mehmet του Κατακτητή, ταξιαρχίες τουρκμενικές, ταξιαρχία Sultan Murad, τσετσενικά τάγματα καυκασιανά,…
Εργάζονται στην αίθουσα επιχειρήσεων αρκετές αντιπροσωπείες μυστικών υπηρεσιών υπό τη συντονισμένη διέυθυνση τούρκων κι αμερικανών με τη συμμετοχή της Σ Αραβίας, Κατάρ, Γαλλίας Γερμανίας,Βρετανίας ,Ισραήλ.
Η αίθουσα επιχειρήσεων είναι εντυπωσιακά δραστήρια επί συριακού εδάφους και συνέβαλε στην κατάκτηση όλης της επαρχάις του Idlib, μετά από βίαιες μάχες όπου η Τουρκία διοχέτευσε δια των μυστικών της υπηρεσιών πληροφορίες και λογισμική στρατιωτική υποστήριξη  αλλα και άμεσα στρατιωτική υπσστήριξη.
.Παρατηρήθηκε ότι η πιο έντονη δραστηριοποίηση της απίθουσας επιχειρήσεων στην Αντάκεια ήταν τον Ιούνιο του  2014,  όταν και συναντήθηκαν διευθύνοντες μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών μ΄έναν από τους σκοπούς της συνάντησης την δημιουργία μιας αεροπορικής  ζώνης αποκλεισμού no fly zone.
Η αίθουσα αυτή των επιχειρήσεων διαδραμάτισ ένα κεντρικό ρόλο στη συμφωνία ανακωχής στο Zabadani και αλλού. Υπό την διεύθυνση τωνν τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και σε συνεργασία με Κατάρ,Σ Αραβία συνέβαλε στην κατοχή του Jisr al-Shughur .
Στις  6 .4.2015, κατά την επίσκεψη του πρίγκηπα κληρονόμου του θρόνου της Σ Αραβίας Mohammed bin Nayef, στην Άγκυρα 18 αξιωματικοί της μυστικής υπηρεσίας SAR, συνάντησαν τούρκους καταριανούς και αμερικανούς ομολόγους τους  και υπήρξαν υπολογίσμες διαφωνίες μεταξύ των υπηρεσιών των 4 χωρών.Οι Τουρκία,Σ Αραβία,Κατάρ ήθελαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την αλ Νούσρα που πολεμούσε στρατό συριακό και Daesh, γιατί είχαν την ισλαμική αρχή του djihad, ενώ οι αμερικανοί αρνούνταν και ήθελαν να υποστηρίξουν τις ένοπλες φράξιες  που κατα τη γνώμη τους είναι μετριοπαθείς,
Το Πεντάγωνο τελικά δέχθηκε υπό όρους  και με την προειδοποίηση προς Σαουδική Αραβία και  Κατάρ ότι αυτοί στην πράξη θα σημαίνουν σημαίνει μια διάσπαση των τρομοκρατών της αλ Νούσρα αφού καποιοι από αυτούς θα ενταχθούν στην Daesh. Η νίκη του στρατοπέδου της Σ Αραβίας, Τουρκία,  Κατάρ που έπεισαν το Πεντάγωνο οδήγησαν στην παραίτηση τον διορισμένο διοικητή ειδικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον στρατηγό  Michael K. Nagata, από την αίθουσα επιχειρήσεων στην Αντάκεια.
Μπορούμε να τονίσουμε  ότι: «η Αλ Νούσα και οι πολλές ένοπλες ομάδες στις επαρχίες της Raqqa, Χαλεπίου, Ιντλίμπ, Λατάκεια, είναι στρατιωτικό όπλο σκέλος της τουρκικής κυβέρνησης που προτίθεται να χωρίσει σε τμήματα αυτές τις επαρχίες σε αυτοδιοίκηση ως πρελούδιο για προσάρτηση στην Τουρκία όπως έγινε στο Sanjak της Αλεξανδρέττας.