Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αμερικανικός πύραυλος Hellfire από Predator χτύπησε το ανθρωπιστικό κομβόυ στη Συρία

image
Τη «υπογραφή έκρηξης» του αμερικανικού θερμοβαρικού πυραύλου Hellfire AGM-114N έχουν τα πλάνα, που βγήκαν στη δημοσιότητα και αναλύονται, από την καταστροφή του κομβόυ ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ΗΠΑ και δυτικές χώρες κατηγόρησαν τη Συρία για την καταστροφή…αλλά η διαδοχή των καρέ του βίντεο που δείχνουν το «αποτύπωμα» της έκρηξης, τείνουν σο συμπέρασμα ότι ήταν πύραυλος Hellfire που χτύπησε το κομβόυ. Μόνο το βίντεο που έπαιξε το ABC το δείχνει καθαρά. Όλα τα άλλα κατά παράξενο τρόπο είναι κουνημένα κλπ και δεν το δείχνουν. Φθάνει όμως ένα βίντεο.
Στην χαρακτηριστική εικόνα λίγο μετά την πυροδότηση φαίνεται ένα σύννεφο από σπίθες μετά από την έκρηξη. Αυτή ακριβώς είναι η υπογραφή της έκρηξης του Hellfire: Metal-Augmented Charge (MAC) – μεταλλικά ενισχυμένη έκρηξη. Το πύρινο νέφος παράγεται από τα υπολείμματα των σωματιδίων φθοριοποιημένου αλουμινίου που δίνουν την «μεταλλική ενίσχυση» στην έκρηξη.
Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπήρχε κρατήρας από την έκρηξη, όπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του θερμοβαρικού Hellfire. Τα ρωσικά θερμοβαρικά όπλα έχουν άλλη «υπογραφή έκρηξης», είτε χωρίς σπίθες είτε με σπίθες που διαρκούν πάρα πολύ περισσότερο.
Επιπλέον, το γεγονός ότι οι Ρώσοι είχαν εντοπίσει μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα Predator, που χρησιμοποιεί τους Hellfire, να πετάει στην περιοχή πριν από την επίθεση και μετά από αυτή να φεύγει από την περιοχή, δεν επιτρέπει να μιλάμε για συμπτώσεις.
Και το βίντεο είναι χαρακτηριστικό για τον Hellfire.