Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στελέχη της πρεσβείας, γενικού προξενείου ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο

Στελέχη της πρεσβείας και του γενικού προξενείου των ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της «Energean» στον Πρίνο. EPA/MARCELO SAYAO
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Energean Oil & Gas στον Πρίνο, στον Κόλπο της Καβάλας, πραγματοποίησαν κορυφαία στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, στο γεωτρύπανο «Energean Force», το οποίο εκτελεί το γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας στον Πρίνο, καθώς και στο εργοστάσιο επεξεργασίας «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη, ξεναγήθηκαν η κ. Rebecca Fong, γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Steven Bitner, οικονομικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ειδικός σε οικονομικά θέματα στην πρεσβεία και η κ. Ξένη Κοσμίδου, ειδική σε πολιτικά και οικονομικά θέματα στο Γενικό Προξενείο.
Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκαν για το γεωτρητικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και για τον τρόπο επεξεργασίας και διαχωρισμού του παραγόμενου πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρόθειου.
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Καβάλα Oil», κ. Δημήτρης Γόντικας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η «Energean» αποτελεί μια μεγάλη άμεση αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα, μέσω της στρατηγικής συμμετοχής της «Third Point» στο μετοχικό κεφάλαιο και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ανέφερε ακόμη ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας έχει ως στόχο την διασφάλιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και της απασχόλησης στην περιοχή, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη.
20/09/2016 17:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα