Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βόμβα γερμανικής εφημερίδας για τη Deutsche Bank

Deutsche Bank closes real estate fund
Το… καμάρι του Σόιμπλε, η Deutsche Bank δέχεται τριγμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν μέσω του υψηλού προστίμου που έχει βάλει στη γερμανική τράπεζα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που είναι η τελευταία εξέλιξη.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες χρηματοοικονομικές αρχές προετοιμάζουν σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank, στην περίπτωση που η τράπεζα δεν μπορέσει να αντλήσει από μόνη της τα απαραίτητα κεφάλαια για την υπόθεση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Die Zeit, μεταδίδει το Reuters.

Το σχέδιο διάσωσης προβλέπει πως η Deutsche Bank θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία σε άλλες τράπεζες σε τιμές που θα άμβλυναν τις πιέσεις στην DB και δεν θα προσέθεταν επιπλέον βάρος, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής του.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει πως η γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει μερίδιο 25% της Deutsche Bank, στο χειρότερο σενάριο.

Η κυβέρνηση, σημειώνει η Die Zeit, εξακολουθεί να ελπίζει πως η Deutsche Bank δεν θα χρειαστεί στήριξη, ενώ μέχρι τώρα συζητούνται μόνο σενάρια διάσωσης.

Πάντως, πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν πως η Bafin, η χρηματοοικονομικη ρυθμιστική αρχή, δεν επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης της τράπεζας.