Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η σπίθα στη Δυτική Θράκη, να εξαπλωθεί στα Βαλκάνια…

Πρόσταγμα για αναταραχή με αφορμή την αναστολή λειτουργίας 9 μειονοτικών σχολείων στην Θράκη, λόγω έλλειψης μαθητών, έχει δώσει το Τουρκικό Προξενείο και οι Σύλλογοι του τουρκισμού στην Θράκη, ενώ με παρεμβάσεις του τουρκικού κράτους επιχειρούν να αποτρέψουν την μετακίνηση των παιδιών στη Δημόσια Εκπαίδευση και τη φοίτηση σε ελληνικά Πανεπιστήμια, προβάλλοντας την …εξ αποστάσεως φοίτηση σε τουρκικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στα τέλη Αυγούστου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κεραμάρης ενέκρινε απόφαση για την αναστολή λειτουργίας σχολείων μεταξύ αυτών και 9 μειονοτικών λόγω έλλειψης μαθητών, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για παιδαγωγικούς, καθώς θα υπήρχαν μονοθέσια σχολεία με 5 η 7 μαθητές. Συγχρόνως προβλέφθηκε η κάλυψη όλων των μαθητών και η μίσθωση είτε μικρών λεωφορείων είτε ταξί για να μεταφέρουν τα παιδιά στο κοντινότερο Σχολείο.
Αυτή η απόφαση χρησιμοποιήθηκε από τους γνωστούς κύκλους για να προκληθεί αναταραχή στην μειονότητα με το γνωστό επιχείρημα ότι επιχειρείται η κατάργηση της μειονοτικής εκπαίδευσης, ενώ προκειμένου να αποτρέψουν την προσέλευση και νέων μαθητών στα Δημόσια Σχολεία, υπήρξαν οι ακραίες φωνές για μποϋκοτάζ της διδασκαλίας του κορανίου από τους διορισθέντες ιεροδιδασκάλους βάσει του νόμου τον οποίο η Άγκυρα έχει ζητήσει να καταργηθεί, προκειμένου η διδασκαλία του κορανίου να ελέγχεται πλήρως από τους ψυεδομουφτήδες και το τουρκικό προξενείο.
Το σύνθημα των αντιδράσεων έδωσαν οι γνωστοί σύλλογοι που προωθούν τον Τουρισμό στην Θράκη («Τουρκική Ένωση Ξάνθης», Σύλλογος Επιστημόνων κ.α.) καθώς και το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.liberal.gr/arthro/76664/politiki/2016/isoni-spitha-pou-anapse-stin-thrakisin-na-ftasei-sta-balkania—.html

http://www.defence-point.gr/news/?p=160250