Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Νέα Υόρκη ο Κοτζιάς για την σύνοδο του ΟΗΕ

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
Με την συνάντηση του Κινέζου ομολόγου του Wang Yi ξεκινά σήμερα τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει, το βράδυ, στο ενδέκατο ετήσιο δείπνο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο διοργανώνει το International Peace Institute.
Αύριο, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε τετραμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Ρουμανίας, αφού προηγουμένως συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Εναρκτήρια Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Διαχείριση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Μετακινήσεων Μεγάλης Κλίμακας.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Iyad Ameen Madani και η διμερής συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, Yun Byung-se.
Τέλος ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)Πηγή: Στη Νέα Υόρκη ο Κοτζιάς για την σύνοδο του ΟΗΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/289249/sti-nea-yorki-o-kotzias-gia-tin-synodo-toy-oie#ixzz4Kd6Nv700