Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να γεμίσει πρόσφυγες την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να γεμίσει πρόσφυγες την Ελλάδα
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ θέλει να στείλει πρόσφυγες στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας ευθύνεται για τις αυξημένες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.
Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο γερμανός υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και «Αυτό πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες, όπως ορίζει η Συνθήκη του Δουβλίνου».
Βεβαίως η θέση αυτή του Τόμας ντε Μεζιέρ, είναι αντίθετη με τις θέσεις που εκφράζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς άλλωστε από το 2011, η Γερμανία έχει σταματήσει να επιστρέφει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας τόσο λόγο του τεράστιου όγκου των ανθρώπων που έφταναν στα ελληνικά νησιά όσο και λόγω αδυναμιών στην εξέταση των αιτήσεων για άσυλο.
Παρόλα αυτά, ο ντε Μεζιέρ στη συνέντευξη του κατηγόρησε την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που υποδέχτηκε τα περασμένα χρόνια λέγοντας ότι «Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το (προσφυγικό) κύμα. Τότε η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/279074/279074.html