Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΚΟ και αλληλέγγυοι εμπόδισαν την υποστολή της σημαίας - BINTEO«Aλληλέγγυοι» και λαθρομετανάστες εμπόδισαν την υποστολή της Ελληνικής σημαίας. Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού.
Αφορμή για τα σημερινά επεισόδια, στάθηκε η ματαίωση πριν μια βδομάδα της καθιερωμένης υποστολής της σημαίας -παρουσία στρατιωτικού αγήματος- στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνη, καθώς στον ίδιο χώρο διαδήλωναν εκατοντάδες μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στη Λέσβο. Η υποστολή ματαιώθηκε όταν η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν εγγυόταν για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της εν εξελίξει εκείνη την ώρα διαδήλωσης. Το γεγονός έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που όλη την περασμένη εβδομάδα, ακόμα και σήμερα το πρωί, καλούσαν σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά και χωρίς προβλήματα ασφάλειας για το άγημα των στρατιωτών. Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ και ομάδα αντεξουσιαστών πήρε θέση στην πλατεία Σαπφούς φωνάζοντας συνθήματα. Τελικά η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες να τον τραγουδούν μαζί με τους στρατιώτες, ενώ δυο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.
 
Δυστυχώς, η κατάντια μας δεν έχει όρια και τελειωμό. Mέχρι τώρα γνωρίζαμε πως οι αναρχικοί ασκούν έλεγχο σε Εξάρχεια και πανεπιστήμια. Πλέον θα ασκούν και στα νησιά. Ο έλεγχος φαίνεται πως έχει χαθεί από το επίσημο ελληνικό κράτος και πλέον τη διοίκηση ασκούν οι πάσης φύσεως ΜΚΟ σε αγαστή συνεργασία με τους αντιεξουσιαστές - αλληλέγγυους. Τα νησιά μας δέχονται μαζικό εποικισμό αλλά το αθηνοκεντρικό κράτος αδιαφορεί πλήρως ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας περιτριγυρίζει τη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ φορώντας στολές των Ο.Υ.Κ με τα αντίστοιχα επιράμματα. Τελικά, ο ορισμός του Failed State βρίσκει ορισμό στη χώρα μας.