Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016» – Θα βρέξει ατσάλι…

dsc_0563
Μετά από πολλά χρόνια η εθνική διακλαδική άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016»  ξανακάνει την εμφάνιση της για να θυμίσει στους παραδοσιακούς γείτονες «φίλους μας» ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ασκούνται και εκπαιδεύονται για την συντήρηση του μέγιστου βαθμού ετοιμότητας και την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η άσκηση θα διεξαχθεί  στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού και θα συμμετάσχουν όπως συνέβαινε και παλαιότερα οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ :    
Από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016», υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών θα λάβει χώρα η τελική φάση της άσκησης στην παραλία «ΒΡΑΣΝΩΝ» και στο Πεδίο Βολής & Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ».
Χ. Βασιλειάδης