Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε Τουρκία και SDF στον κοινό πόλεμο ενάντια στο ISIS

ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε Τουρκία και SDF στον κοινό πόλεμο ενάντια στο ISIS
Ο ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Συνασπισμού υποστηρίζουν τόσο την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» του τουρκικού στρατού, δηλαδή την εισβολή και κατοχή της πόλης Τζαραμπλούς, όσο και τις προσπάθειες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Υποστηρίζουμε τον ΝΑΤΟϊκό μας σύμμαχο την Τουρκία στην προστασία των συνόρων της από τους τρομοκράτες του ISIS… (…) Η εκδίωξη του ISIS από την Τζαραμπλούς εξαλείφει έναν πρωτεύοντα συνοριακό άξονα μετακίνησης μαχητών και συντονιστών τρομοκρατικών επιθέσεων».
Ωστόσο, ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που απελευθέρωσαν στις 12 Αυγούστου τη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος.
«Επίσης υποστηρίζουμε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις οι οποίες αποδείχτηκαν μια αξιόπιστη και εξαιρετικά ικανή δύναμη στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», είπε.
«Ο Συνασπισμός μας θα ενθαρρύνει την ενότητα επικεντρωμένη στο Ισλαμικό Κράτος το οποίο παραμένει μια επικίνδυνη και κοινή απειλή στη Συρία, στο Ιράκ και παγκοσμίως».
«Είμαστε επικεντρωμένοι ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να εκδιώξουμε το Ισλαμικό Κράτος μόνιμα από τα αρχηγεία του στη Μοσούλη και στη Ράκα».

http://www.tribune.gr/world/news/article/276741/ipa-ipostirizoume-tourkia-ke-sdf-ston-kino-polemo-enantia-sto-isis.html