Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

O αρχηγός της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας θα επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα - Έπονται εξελίξεις

sf453
Ρωσική πηγή ασφαλείας δήλωσε σήμερα στις 30 Αυγούστου στο  «Ria Novosti»  ότι ο Διευθυντής της Συριακής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας ο Ali Mamlouk θα επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα. Η πηγή δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της επικείμενης επίσκεψης.Ο Ali Mamlouk επισκέφθηκε αρκετές χώρες τους τελευταίους μήνες όπως την Ιταλία με σκοπό τον συντονισμό της ασφάλειας μεταξύ της Συρίας και της Ιταλίας.
Η επίσκεψη επέρχεται καθώς προηγήθηκε έντονη πολιτική κινητικότητα την αμέσως προηγούμενη περίοδο  και οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επανέναρξη των ενδοσυριακών συνομιλιών της Γενεύης για την εξεύρεση μιας λύσης για τον τερματισμό της συριακής διαμάχης αλλά και καθώς είναι σ΄εξέλιξη η τουρκική επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στη Β Συρία.
Ο Ali Mamlouk αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της  συριακής εξουσίας και επιβλέπει τις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ θεωρείται το « μαύρο κουτί » που εμπεριέχει τα μυστικά των συριακών πληροφοριών.
Το όνομα του  Mamlouk τέθηκε κάποια στιγμή από τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως εναλλακτική για τον Assad απορρίφθηκε όμως και αυτή η πρόταση από την αυτοαποκαλούμενη συριακή αντιπολίτευση αφού τον θεωρεί εμπλεκόμενο στην όλη διαμάχη.
Την είδηση της επικείμενης επίσκεψης του αφεντικού των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών στη Μόσχα αναμεταδίδει λακωνικά και το almayadeen.Η σημαντική επίσκεψή του στη Μόσχα πιθανότατα προοιωνίζει εξελίξεις στο συριακό.