Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

"Πόλεμος" πάνω από το πτώμα ηγέτη του ISIS

Ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι ο εκπρόσωπος του ISIS Άμπου αλ Αντνάνι σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία είναι ψευδής, δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. "Ο ισχυρισμός της Ρωσίας είναι μια αστειότητα" είπε ο αξιωματούχος ανώνυμα.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές του ISIS έβαλε στο στόχαστρό του τον Αντνάνι, ο οποίος σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού.
Νωρίτερα η Ρωσία υποστήριξε ότι ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34 έπληξε μια ομάδα 40 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο χωριό Μααρατάτ Ουμ Χος. Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν και ο Αντνάνι.
Η αεροπορική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Το βράδυ της Τρίτης το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο Αντνάνι σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού "ενώ επιθεωρούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις".
Δεν διευκρίνισε όμως ούτε το πότε σκοτώθηκε ούτε τις συνθήκες του θανάτου του.


Ρεπορτάζ του France 24

http://www.nooz.gr/world/polemos-pano-apo-to-ptoma-stelexous-tou-isis