Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Ξεσηκώθηκαν οι Ιρακινοί μετανάστες στη Χίο -Εγκλώβισαν στο hotspot τους εργαζομένους - βίντεοΜικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.
Ομάδα Ιρακινών, απόκλεισε τους εργαζόμενους των δομών και των εθελοντικών οργανώσεων και Μ.Κ.Ο διαμαρτυρόμενη για τη στασιμότητα  στης αίτησης τους για την παραχώρηση ασύλου.

Παρουσία και αστυνομικής δύναμης οι διαμαρτυρόμενοι μετέφεραν τα κιγκλιδώματα, αποκλείοντας τους εργαζόμενους και ζητώντας την άμεση καταγραφή των στοιχείων τους και το ξεκίνημα της διαδικασίας παροχής ασύλου. «Είμαστε όλοι κι όλοι 16 οι Ιρακινοί. Εδώ και τέσσερις μήνες βρισκόμαστε εδώ και ακόμη περιμένουμε. Θέλουμε να προχωρήσουν τα χαρτιά μας, να φύγουμε από δω να πάμε στην Αθήνα. Γιατί μας κρατούν εδώ» δήλωσε ένας από τους διαμαρτυρόμενους.


Πηγή: Ξεσηκώθηκαν οι Ιρακινοί μετανάστες στη Χίο -Εγκλώβισαν στο hotspot τους εργαζομένους [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282445/xesikothikan-oi-irakinoi-metanastes-sti-hio-egklovisan-sto-hotspot-toys-ergazomenoys#ixzz4Gs4xFwtp