Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

CNN: Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «χάκαραν» Αμερικάνους δημοσιογράφους

Φωτογραφία: FBI
Το FBI και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ερευνούν τις καταγγελίες περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας New York Times και άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανώνυμες πήγες τις επιθέσεις αυτές πιστεύεται ότι διέπραξαν χάκερ οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN σήμερα, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.
«Μέχρι στιγμής οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας είναι πιθανόν πίσω από τις επιθέσεις κι ότι Ρώσοι χάκερ στοχοθετούν ειδησεογραφικούς οργανισμούς στο πλαίσιο των ευρύτερων περιστατικών παραβίασης λογαριασμών στο Διαδίκτυο που επίσης επικεντρώθηκαν εναντίον οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος, επισημαίνουν οι αξιωματούχοι» τόνισε το CNN.
Τα περιστατικά καταγράφθηκαν τους τελευταίους μήνες.


Πηγή: CNN: Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «χάκαραν» Αμερικάνους δημοσιογράφους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/284552/cnn-rosikes-mystikes-ypiresies-hakaran-amerikanoys-dimosiografoys#ixzz4IBeTyzha