Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Βίντεο με "τελετουργικό φόνο" στο CERN της Ελβετίας

Έρευνα για ένα περίεργο βίντεο που τραβήχτηκε στις εγκαταστάσεις του Cern στην Ελβετία και κυκλοφορεί στο Ίντερνετ εδώ και αρκετές ημέρες, διεξάγει το ίδρυμα. Περιέχει σκηνές που θυμίζουν κάποιο τελετουργικό μαγείας και περιλαμβάνει την “θυσία” μίας γυναίκας.
Οι εικόνες παραπέμπουν σε σκηνικό ταινίας του Πολάνσκι και έχουν καταγραφεί σε υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων, χωρίς το ίδρυμα να έχει δώσει έγκριση ή η διοίκηση να γνωρίζει κάτι για αυτές, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Η εκπρόσωπος δήλωσε πως το Cern δεν συναινεί με τέτοιου είδους φάρσες, που μπορούν να γίνουν αιτία παρεξηγήσεων όσον αφορά την επιστημονική δουλειά που γίνεται σε αυτό και ενημέρωσε πως διεξάγεται εσωτερική έρευνα.

Ερωτηθείσα για τους ελέγχους πρόσβασης δήλωσε πως σε όλες τις εισόδους του Κέντρου γίνονται έρευνες ταυτοτήτων, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Άφησε να εννοηθεί ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι είχαν κάρτα εισόδου.


“Το Cern καλωσορίζει κάθε χρόνο χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο και μερικές φορές ορισμένοι αφήνουν την αίσθηση του χιούμορ τους να τους παρασύρει σε υπερβολές. Αυτό έγινε και σε αυτή την περίπτωση” σημείωσε.

Στην υπόθεση δεν εμπλέκεται η Αστυνομία της Γενεύης.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

http://www.nooz.gr/world/vinteo-me-teletourgiko-fono-sto-cern-tis-elvetias