Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Εδραιώνεται η στρατιωτική συνεργασία Ιράν- Ρωσίας

Η Τεχεράνη και η Μόσχα προτίθενται να συμφωνήσουν σε μια πιο ενεργή στρατιωτική συνεργασία, τόσο στην Κασπία Θάλασσα, όσο και σε μια κοινή βάση στη Συρία. Αυτό ανακοίνωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Χοσεΐν Ντεχγκάν, όπως δημοσιεύει  ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα.
 
Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό η παραχώρηση της αεροπορικής βάσης στην πόλη Χαμαντάν έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας στον αγώνα κατά των τρομοκρατών».
Σύμφωνα με τους ειδικούς η ρωσο-ιρανική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μπορεί να επεκταθεί αισθητά σε κοινές πολεμικές επιχειρήσεις στις θάλασσες της Κασπίας και της Μεσογείου.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινής ρωσο-ιρανικής (ναυτικής) βάσης στη Συρία.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, τόνισε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορική βάση στην Χαμαντάν όταν θεωρηθεί απαραίτητο από τη Μόσχα.
Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι το Ιράν και η Ρωσία ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού στη Συρία και δείχνουν στους Αμερικανούς ότι οι ενέργειες τους είναι σύμφωνα με αποφάσεις της κυβέρνησης της Δαμασκού.
 
--