Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ ζητά στήριξη της ΕΕ στην προστασία των εξωτερικών συνόρων

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, βρέθηκε στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκερ, η οποία έχει αναλάβει διπλωματικό μαραθώνιο για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.
 
«Για μένα είναι σημαντικό να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και την ίδια στιγμή όλα τα κράτη-μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη και μαζί να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο και τις προσπάθειες των χωρών της πρώτης γραμμής όπως η Βουλγαρία».
Αυτό δήλωσε ο Μπορίσοφ στο Βερολίνο σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Γραμματέα του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ», Γκέχαρντ Βάλερς, σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα που επικαλείται  το ‘ράδιο Βερολίνο’.
Η Βουλγαρία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση κατά την οποία προσπαθεί να διαφυλάξει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, παρά τις δύσκολες εποχές, καταφέρνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να υπερασπισθούμε τα σύνορα της Ευρώπης, δήλωσε ο Μπορίσοφ.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του γεύματος (χθες) ζήτησε τη στήριξη της ΕΕ στην προστασία των εξωτερικών συνόρων.
Σημειώνεται ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αναλάβει διπλωματική πρωτοβουλία με συναντήσεις 15 συναδέλφων της από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προετοιμασία της συνόδου Κορυφής, στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρία θα συναντηθεί τετ α τετ με την Μέρκελ, μετά τις γενικές συζητήσεις, για να ζητήσει την προσωπική της υποστήριξη στο βουλγαρικό αίτημα.
 
--