Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Φιέστα εξουσίας από τον Ερντογάν -Το πλήθος του ζητούσε ποινή θανάτου: «Αν ο λαός το θέλει... » είπε

Φιέστα εξουσίας από τον Ερντογάν -Το πλήθος του ζητούσε ποινή θανάτου: «Αν ο λαός το θέλει... » είπε
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι απόψε την επαναφορά της θανατικής ποινής «εάν ο λαός το θέλει» ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες».
Τη συγκέντρωση οργάνωσε το κόμμα του το AKP στην Κωνσταντινούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
«Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Τούρκοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην συνοικία Γενίκαπι στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να λάβουν μέρος στη φιέστα που διοργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου, σχεδόν, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Πάρά τα 3 εκατομμύρια άτομα που περίμεναν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι ανέμιζαν κόκκινες τουρκικές σημαίες και κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν για τον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι δώρο από τον Θεό» και «Διέταξέ μας να πεθάνουμε και θα το κάνουμε».

Aιχμές κατά της Γερμανίας
Ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε και πάλι κατά της Γερμανίας που δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί με video link στους υποστηρικτές του που διαδήλωναν στην Κολωνία την περασμένη Κυριακή, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών που συγκεντρώθηκαν στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης απόψε.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι συγκεντρώσεις «υπέρ της δημοκρατίας» που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου θα συνεχισθούν μέχρι την Τετάρτη.


Πηγή: Φιέστα εξουσίας από τον Ερντογάν -Το πλήθος του ζητούσε ποινή θανάτου: «Αν ο λαός το θέλει... » είπε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282166/fiesta-exoysias-apo-ton-erntogan-plithos-toy-zitoyse-poini-thanatoy-o-laos-thelei-eipe#ixzz4GgDY5CIZ